flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок рибалці з Ізяславщини за риболовлю електровудкою

10 листопада 2021, 14:24

Ізяславський районний суд визнав винуватим жителя села Ізяславської територіальної громади у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне заняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду), та призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк 3 роки, звільнивши від його відбування з випробуванням на іспитовий строк тривалістю 2 роки.

Суд зобов’язав його періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця роботи та проживання.

За вироком, 13 серпня цього року чоловік спустив дерев’яний човен на річку Горинь поблизу с. Михнів Ізяславської територіальної громади Шепетівського району й за допомогою забороненого саморобного пристрою – електровудки – займався незаконним рибним промислом.

Того дня за сім з половиною годин риболовлі способом масового знищення риби йому вдалося виловити 61 рибину (більша частина, 42 штуки – карасі, решта – коропи, лящі, окуні, плітка).

«Внаслідок таких протиправних дій [обвинувачений] заподіяв істотну шкоду навколишньому природному середовищу на загальну суму 4 403 гривні», – зауважує суд.
Обвинувачений свою вину у скоєному визнав, вчинок пояснив безгрошів’ям.

Визнання вини й відшкодування заподіяних збитків суд врахував як обставини, що пом’якшують йому покарання.

Виловлену рибу суд постановив залишити в БО "Ліщанський будинок милосердя", а електровудку – знищити.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Ізяславського районного суду