flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Ізяславського районного суду Хмельницької області очікують напливу справ про застосування амністії

15 вересня 2017, 17:42

Судді Ізяславського районного суду Хмельницької області очікують напливу справ про застосування амністії

Служителі Феміди готуються до напливу заяв і клопотань від засуджених та їхніх представників щодо застосування норм Закону України №1810-VIII «Про амністію в 2016 році», який набрав чинності 7 вересня 2017 року. Виконання цього Закону покладено на суди. На все про все – три місяці строку.

Значну кількість відповідних справ чекають судді у Ізяславському районному суді. Торік тут розглянули 809 справ щодо порядку виконання судових рішень – вироків (у тому числі, про застосування амністії).

Більшість справ, що минулого року надійшли до суду, були за клопотаннями засуджених чи їх представників про зарахування строку попереднього ув’язнення у строк покарання за так званим «законом Савченко». Також це були справи про умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання, про заміну не відбутої частини покарання більш м’яким, про направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком, про застосування покарання за наявності кількох вироків, про застосування амністії.

Масовість таких справ у Ізяславському районному суді Хмельницької області правознавці пояснюють розташуванням в м. Ізяславі одразу двох колоній: Ізяславської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області (№31) – установи мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, в якій відбувають покарання чоловіки вперше засуджені до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості, а також засуджені, переведені з виховних колоній та державної установи «Замкова виправна колонія (№58)» у Хмельницькій області – це колонія максимального рівня безпеки, де відбувають покарання чоловіки засуджені до довічного позбавлення волі, засуджені, яким покарання у виді смертної кари замінено певними строками позбавлення волі; засуджені за умисні тяжкі і особливо тяжкі злочини, засуджені, які скоїли злочини в період відбування покарання в УВП.

 

Прес-служба Ізяславського районного суду Хмельницької області