flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок у справі про напад на таксиста й викрадення його авта: обвинувачений кілька років переховувався закордоном

27 липня 2022, 11:08

Ізяславський районний суд визнав винним 26-річного жителя Старокостянтинівщини у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаним з насильством, небезпечним для життя потерпілого (частина 3 статті 289 Кримінального кодексу України), й покарав його позбавленням волі на 8 років і 6 місяців.

За вироком, 25 листопада 2016 року молодий чоловік домовився з таксистом у смт Козова Тернопільської області, аби той довіз його додому на Хмельниччину. Після опівночі у Старокостянтинівському районі пасажир сказав водієві зупинитися, щоб подзвонити по мобільному й під час зупинки попросив встановити «шашку таксі». Коли таксист поліз її діставати, вдарив його складним туристичним ножем у спину. Чоловік кинувся утікати, а пасажир сів за кермо ВАЗу й поїхав до свого села.

За словами обвинуваченого, дорогою він усвідомив, що накоїв, тому кинув викрадене авто біля ставка й сам поїхав до рф. Там був затриманий у 2020 році.

Дав свідчення у суді й водій таксі. Йому попри тяжке поранення вдалося добігти до гаражів сільськогосподарського підприємства, де сторож викликав швидку. Просив суворо покарати нападника.

При призначенні покарання суд врахував, що обвинувачений не має судимостей, у скоєному щиро розкаявся, утім, вчинив особливо тяжкий злочин, після чого переховувався на території іншої держави, завданих потерпілому збитків не відшкодував. 

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Ізяславського апеляційного суду