flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАСУ роз'яснив, у яких випадках представництво держорганів здійснює адвокат

20 квітня 2017, 15:32

   Якщо інтереси держави вимагають захисту прав органу влади, його представництво в судах із 30.09.2016 здійснюється через прокурора. Такий висновок зробив Пленум ВАСУ в постанові №5, текст якої друкує «Закон і Бізнес».

 Пленум Вищого адміністративного суду України

Постанова

13 березня 2017 року                       м.Київ                          №5

Про правовий висновок щодо порядку здійснення представництва органів державної влади та органів місцевого самоврядування в судах, запровадженого Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)»

Заслухавши доповідь заступника голови, секретаря пленуму Вищого адміністративного суду України М.Смоковича про правовий висновок щодо порядку здійснення представництва органів державної влади та органів місцевого самоврядування в судах, запровадженого Законом України від 2 червня 2016 року №1401-VIII «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», пленум Вищого адміністративного суду України

ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Доповідь заступника голови, секретаря пленуму Вищого адміністративного суду України М.Смоковича взяти до відома.

2. Правовий висновок щодо порядку здійснення представництва органів державної влади та органів місцевого самоврядування в судах, запровадженого Законом України від 2 червня 2016 року №1401-VIII «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» (додається), довести до відома суддів адміністративних судів.

 

Головуючий                          О.НЕЧИТАЙЛО

 

Секретар пленуму             М.СМОКОВИЧ

 

Текст постанови Пленуму ВАСУ №5 від 13.03.2017 року та правовий висновок розміщені на офіційному веб-сайті Вищого адміністративного суду України за посиланнямhttp://www.vasu.gov.ua/plenum/post_plenum/postanova_plenumu_5_13-03-2017/