flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізяславський районний суд не погодився із кваліфікацією слідчими дій обвинуваченого у закінченому замаху на вбивство

31 жовтня 2017, 17:07

Ізяславський районний суд не погодився із кваліфікацією слідчими дій обвинуваченого  у закінченому замаху на вбивство

Сьогодні Ізяславський районний суд виніс вирок 41-річному ізяславчанину, якого обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15,  ч. 1 ст. 115 КК України (закінчений замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті).

За матеріалами судового розслідування, обвинувачений протягом трьох років жив у одній квартирі з потерпілим. Після вечері, під час якої чоловіки розпивали алкоголь, між ними спонтанно виник конфлікт. Не довго думаючи, один чоловік схопив кухонного ножа і кинув ним у другого. Та так, що влучив у серце. Утім, одразу пішов до сусідки, аби та викликала «Швидку допомогу». Врятувати чоловіка вдалося. А от допитати у суді – ні: майже через 4 місяці після того випадку його знайшли мертвим у власній квартирі. Згідно із лікарським свідоцтвом, причина смерті – невідома.

Оцінивши усі досліджені в судовому засіданні докази, суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого слід перекваліфікувати за ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України , «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Саме за цією статтею чоловіка суд визнав винним і призначив покарання – 5 з половиною років за гратами.

Вирок може бути оскарженим до апеляційного суду Хмельниччини.

Прес-служба Ізяславського районного  суду Хмельницької області