flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок жителю Ізяславщини за незаконний посів і вирощування конопель й за зберігання наркотиків у великих розмірах

25 січня 2022, 12:51

Ізяславський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у незаконному посіві та вирощуванні конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин (частина 1 статті 310 Кримінального кодексу України), у незаконному зберіганні наркотичного засобу без мети збуту (частина 1 статті 309 КК України) та у незаконному придбанні й зберіганні наркотичного засобу у великих розмірах без мети збуту (частина 2 статті 309 КК України). Визнав останнього винним в інкримінованих злочинах та призначив узгоджене остаточне покарання – 2 роки позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробування на 1 рік і 6 місяців іспитового строку.

За вироком, протягом весни-літа 2021 року 37-річний житель с. Нове Село Шепетівського району на присадибній ділянці незаконно посіяв та виростив рослини конопель. Під час санкціонованого обшуку на ділянці правоохоронці виявили та вилучили 12 нарковмісних рослин. Крім цього, у будинку, господарських спорудах та на подвір’ї знайшли 1117,315 грама канабісу, що становить великий розмір, й ще 2,468 грама екстракту канабісу.

Під час досудового слідства прокурор та обвинувачений за участю захисника уклали угоду про визнання винуватості, узгодивши вид та міру покарання, й просили суд її затвердити.
На думку суду, умови угоди не суперечать вимогам закону, оскільки обвинувачений розуміє характер обвинувачення, повністю визнав свою вину, його дії за ч. 1 ст. 310, ч. 1, 2 ст. 309 Кримінального кодексу України кваліфіковано правильно, ці кримінальні правопорушення є кримінальними проступками та нетяжким злочином, є фактичні обставини для визнання винуватості.

Нагадаємо, канабіс і екстракти канабісу відповідно до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів  належать до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких в Україні заборонено.

Пресслужба Ізяславського районного суду