flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

“Не свідчи неправдиво" - восьма заповідь у кримінальній забороні

12 грудня 2017, 09:56

                    Ізяславський районний суд 8 грудня затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та жителькою Славути, яка неправдиво повідомила про розбійний напад на неї з метою заволодіння грошима з каси кондитерського магазину в Ізяславі. Жінка повністю визнала вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення слідчому про вчинення злочину, що поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому злочині, а  також вчинене з корисливих мотивів). Згідно з угодою суд призначив їй покарання у виді двох років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з іспитовим строком один рік.

Після дзвінка на "102" на місце події відправили слідчо-оперативну групу. При проведенні перевірки встановили, що ніякого нападу на жінку не було. Сумою в 14000 грн. заволоділа вона сама, тому придумала таку історію, аби не повертати гроші.

“Умови угоди не суперечать вимогам закону. Оскільки Г. характер обвинувачення є зрозумілим, свою винуватість вона визнала повністю, її дії за ч. 2 ст. 383 КК України кваліфіковано вірно, даний злочин є злочином середньої тяжкості”, - йдеться у вироку.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.

Прес-служба Ізяславського районного  суду Хмельницької області