flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізяславський суд виніс вирок обвинуваченому в розбої, позбавленні волі та задоволенні статевої пристрасті неприродним способом

25 березня 2019, 12:18

            Ізяславський суд виніс вирок обвинуваченому в розбої, позбавленні волі та задоволенні статевої пристрасті неприродним способом

 

              Ізяславський районний суд визнав винним 37-річного жителя с. Плужне Ізяславського району в скоєнні злочинів, передбачених частиною  1 статті 153 Кримінального кодексу України (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та погроз його застосування), частиною 3 статті 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний проникненням у житло та із погрозою застосування фізичного насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу), частиною 1 статті 146 КК України (незаконне позбавленні волі) – та призначив остаточне покарання у виді 9-річного позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна, крім житла.

              Усі інкриміновані злочини обвинувачений вчинив на п’ятий день після звільнення з місць позбавлення волі, де він провів останні 4 з половиною роки. 2 вересня 2018 року чоловік прийшов на подвір’я до незнайомої жінки у сусіднє село. Попросив її спочатку сірників, потім води. Поки та пішла до хати, схопив ніж і пішов слідом.

               Бив потерпілу по обличчю, тримав ніж біля шиї, погрожував життю, запихав до рота хустку та ганчірку. Відібравши гаманець з 50 гривнями та продовжуючи тримати ніж, з погрозами чоловік задовольнив статеву пристрасть неприродним способом. Наостанок забрав у жінки 3 тисячі гривень й телефон, викликав таксі та поїхав до Нетішина. Того ж дня його затримала поліція.

               Обираючи міру покарання обвинуваченому, суд врахував, що він вчинив злочини середньої тяжкості та особливо тяжкий злочин, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини. При цьому пом’якшуючих покарання обставин суд не встановив.

Вирок не набрав законної сили може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Ізяславського районногог суду.